Jak najít toho správného svatebního fotografa

Gal thumb gal1080 rla 8471

Prohlídněte si můj ceník svatebního focení.

Kdy hledat svatebního fotografa

Každá nevěsta řeší tuhle otázku několik měsíců před svatbou. Některé to však nechávají až na poslední chvíli a to pak nemusí být už žádný fotograf volný, nebo se může stát, že pro vaše skvělé datum svatby již mají všichni obsazeno. Doporučuji se začít dívat po svatebním fotografovi nejméně 4 měsíce před termínem svatby. Pokud se berete na konci prázdnin, nebo v září, tak je lepší hledat někdy na začátku roku, v lednu, únoru. Skvělí a vyhledávaní fotografové mají tyto termíny brzy plné. 

Kde hledat svatebního fotografaGal thumb rla 7524

Svatební fotograf by měl být vstřícný a ochotný se domluvit na tom, jakou máte představu o svatbě vy a tu také respektovat. Měl by být také vidět a být dohledatelný na známých webech, jako jsou například firmy.cz, nebo seznam.cz. Známější fotografové jsou ve výsledcíchsamozřejmě na prvních pozicích. Určitě by vám neměly uniknout ani recenze zákazníků, které také najdete na těchto stránkách. V Ostravě a blízkém okolí je několik kvalitních fotografů, kteří mají přijatelné ceny a skvělý přístup.

Jaký by měl fotograf být a co se všechno bude dít

Součástí svatebního focení je osobní schůzka, na které se dohodnou všechny podmínky, balíček který si vyberete a také se nastíní nápady, jaké originální svatební fotografie byste chtěli mít. Já osobně ke svatebnímu focení nabízím předsvatební focení zdarma (ideální fotky pro sestavení svatebních novin), dále odemně dostanete svatební webové stránky zdarma (zde si sestavíte informace pro vaše hosty, vaše fotky, jak jste se poznali. Web obsahuje i mapu, kam se mají hosté dostavit a jiné vychytávky).

Kolik fotek byste měli ze svatebního focení obdržet

Gal thumb  dsc1371 Každý fotograf má svatební balíčky nastaveny jinak. Obecně byste za celý den, od rannních příprav, přes obřad, oběd, až po večerní zábavu měli dostat od 300 - 500 kvalitních upravených fotografií. Čím menší počet dostanete (ne příliš malý), tím bude výběr fotek kvalitnější a nebudete mít sadu 20 fotek jednoho hosta z deseti úhlů. Určitě je lepší mít výběr pouze těch nejlepších fotek a zbytek zahodit. Fotograf podle svých zkušeností tyto fotografie většinou vybere sám. 

Kolik by mělo svatební focení stát

Za fotografa mluví jeho práce. Proto je důležité, aby se vám jeho portfolio na první pohled líbilo a byli jste si ihned jistí, že takové fotky byste chtěli mít také. Až poté byste měli hledět na cenu, která vám rozhodování usnadní. Kvalitní svatební fotky se dle mého názoru pohybují v rozmezí 6000 Kč - 12000 Kč. Jakákoliv částka za celý den focení, která je nižší nebo vyšší, něž toto rozmezí, jsou dle mého názoru na Ostravsku vyhozené peníze. 

Pokud máte zájem o focení nebo další informace, vyplňte formulář níže a odešlete. Já se vám co nejdříve ozvu.

Ukázka mé práce - Svatby

Všechny fotky můžete vidět v galerii Svatby